News

Brain Bee

2023.02.14 | MITT

Brain Bee


A Nemzetközi “Brain Bee” egy középiskolások számára megrendezett természettudományi verseny, melynek elsődleges célja, hogy az agy- és idegkutatás iránt felkeltse az érdeklődést és az idegtudományi pálya iránti lelkesedést növelje.

A versenyt 1998-ban alapították az Egyesült Államokban, és mára több mint 175 helyi fordulót tartanak évente a világ közel 50 országában. A program tetőpontja a világbajnokság, amely minden évben nagyszabású tudományos konferenciák keretén belül kerül megszervezésre.

A nemzetközi “Brain Bee”-t 2018-ban nonprofit oktatási szervezetként jegyezték be. A irányító testület tagjai között szerepel az Alzheimer’s Association (Alzheimer Társaság), az American Psychological Association (Amerikai Pszichológiai Társaság), a Dana Foundation (Dana Alapítvány), a European Neuroscience Societies (Európai Idegtudományi Társaságok Szövetsége (FENS)), a Nemzetközi Agykutatási Szervezet (International Brain Research Organization (IBRO) és az Idegtudományi Társaság (Society for Neuroscience).

 

A második magyarországi verseny 2023. március 20-24 (írásbeli forduló) és 2023. április 22 (szóbeli forduló és döntő) között kerül megrendezésre.

 

A versenyre jelentkezhet minden nappali tagozatos középiskolai diák, aki megfelel a versenyszabályzatban foglalt feltételeknek! (lásd: Letölthető dokumentumok)

 

Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2023. február 17.

 

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési lap

Versenyszabályzat

 

A 2023. évi IBB Világbajnokság az American Phychological Association éves konferenciájának keretében 2023. augusztus 3-5 között Washingtonban került megrendezésre.

 

További információért kérlek látogass el a szervezet honlapjára: https://thebrainbee.org/  

Kérdéseddel fordulj a magyaroszági szervezőkhöz az alábbi címen: ibb.hungary1@gmail.com




Letöltés

Back
Event